АктуалноИстория Мисия, цели и предмет на дейност Дейности Спортни клубове Контакти Цени

 

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

През отчетната 2010 г. усилията на Спортен клуб “Искър” - София (СК Искър) бяха насочени към постигане на основните цели и задачи, залегнали в Устава му и приетите Проект за спортно развитие и Проект за финансиране на дейността през 2010 г. За осъществяването им СК Искър:

 1. Изпълни проект за ремонтно-възстановителни работи в спортна зала Искър - столичен район Искър, като част от инициативата на Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) и Еврофутбол “Избери да спортуваш”.
 2. Проведе Турнир по стрийтбол по случай откриването на реновираната спортна зала и Деня на детето, позволил на юноши и девойки от 9-10 и 11-12 клас да се забавляват, упражнявайки любимия си спорт в състезателна обстановка. Финансирането му стана възможно с помощта на отпуснатите от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) целеви средства.
 3. Осигури половината от работното време на спортна зала “Искър” за дейността на спортните клубове “Искър”, а останалата част – за организирани и самостоятелни занимания на желаещи.

Много усилия и средства бяха вложени за:

 1. отстраняване на поражения, нанесени по остъклената част на сградата; подмяна на подови настилки в помещенията за тенис на маса и фитнес; отстраняване на повреди по ВиК инсталацията; ремонт на тоалетни и съблекални; ремонт на стени и тавани; ремонт на окачения таван на залата за баскетбол и волейбол; ремонт на фасадата на сградата;
 2. подготовка и разпространяване на печатни информационни материали, подготовка и провеждане на информационна кампания в Интернет пространството, директна комуникация с потенциални участници в проектите;
 3. дооборудване на съществуващата спортна база с мрежа с механизъм за обтягане и топки за волейбол;
 4. събиране на желаещи да се включат в организирани спортни занимания посредством посещения във фирми и училища; срещи с работници, ученици и родители; отговор на запитвания в следствие на проведената информационна кампания;
 5. разработване, съгласуване и приемане на план-графици за провежданите спортните занимания и прояви по проекта; осигуряване на спортните специалисти, в договореното време, с необходимата екипировка и оборудване; обезпечаване на медицински контрол при провеждане на заниманията; провеждане на учебно-тренировъчна дейност с обхванатите;
 6. подготовка и провеждане на церемония по откриване на обновената зала; организиране и провеждане на специална осведомителна кампания за организираните по този повод спортни прояви; разработване на Наредба за провеждането им; осигуряване на секретари, съдии, медицински контрол, хигиенисти и др.; регистриране на желаещите да вземат участие; провеждане на Техническа конференция за определяне на правилата на състезанието и начина за формиране на класирането; провеждане на срещите от турнира и определяне на крайното класиране; награждаване на призьори и участници. По повод откриването на реновираната зала, в www.sportal.bg, www.sportline.bgwww.eurofootball.bg, www.sport1.bg, www.newshub.bg, www.prkernel.com, www.izberidasportuvash.org и др. излязоха пространни материали.

С помощта на тези дейности бяха постигнати редица социални ефекти:

 1. Разширяване на достъпа до качествени услуги в областта на спорта и ефективно ползване на спортните обекти и съоръжения.
 2. Популяризиране сред обществото на значението и ролята на спорта за изграждането на физически и морални качества.
 3. Приобщаване на участниците към воденето на здравословен начин на живот и продължаване със спортните занимания след приключването на проектите.
 4. Подобряване физическата дееспособност на участниците, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време и превенция срещу негативните явления в обществото.
 5. Приучване към неотстъпчивост в борбата със стреса в училище или на работното място.
 6. Подпомагане на процеса на социализация на хората.

Надеждата е, че успешната реализация на проектите ще създаде добри предпоставки за разгръщане на дейността на СК Искър след приключването им, тъй като популяризират каузите, за които се бори и правят по-видни възможностите, които предоставя на хората, желаещи да се разтоварят от стреса. Така постепенно би станало възможно да се премине към предоставяне на комплексни спортни и медицински услуги срещу заплащане.

С тази си работа СК Искър спомага за развитието и утвърждаването на духовните ценности в младите и подпомага здравеопазването с ефективни превантивни действия. За съжаление при нейното изпълнение СК Искър продължава да среща проблеми от финансов характер, които трудно могат да бъдат преодолени само със средствата на членовете на сдружението. Това налага през 2011 г., далеч по-активно, да продължат усилията за намиране на нови форми на финансиране, което да облекчи постигането на заявените мисия и цели на организацията и доразвиването на идеите за подпомагане и приобщаване на желаещите към занимания със спорт.

Зала Искър Голяма зала за волейбол
Голяма зала за баскетбол Стая за фитнес
Стая за фитнес Стая за тенис на маса
Съблекалня - мивка и тоалетна Съблекалня - помещение за преобличане
Съблекалня - баня Съчетание на мажоретки за откриването на реновираната зала